HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2011.10.24. 06:00 sosadri

Öko-kocka épül Osloban

A norvégok ragaszkodnak a zöldhöz, szeretik a környezetüket, próbálnak együtt létezni az elemekkel. Mindennek jegyében tervezte meg az A-Lab a maga nemében úttörőnek számító iroda- és lakólakóház, bevásárló- és kulturális központ komplexumot, mely Oslo Økern városrészében fog felépülni.

Katt a képre még több képért!

 

Az iroda leginkább a játékosláda mélyén heverő, itt-ott már a sok izomból kirakás miatt hiányos, félig szétesett Rubik-kockára emlékeztet.

Egy zöld zóna a bejáratnál, egy-egy park az emeletek között, egy fedett zöldövezet a tetőn. Mindezt úgy rendezték el, hogy az épületrész funkcióját, jellemző használati idejét és a napsugárzási viszonyokat is figyelembe vették.

Bár az Öko-kocka főként irodaház lesz, azért a munkahelyek mellett sok minden más is helyet kap az épületben. Lesznek benne közösségi terek, kávézó, étterem, terasz, rekreációs és szabadidős zóna. Ezeket az átrium köré tervezték, hogy a napfény és a remek kilátás még hívogatóbbá tegye az épületet az emberek számára.

 

Katt a képre még több képért!

 

A kocka már-már él a sok zöldtől, szinte lélegzik. Ezt az életet kombinálták a norvégok tömör épülettömeggel, természetes szellőzéssel, dupla homlokzattal, hőtartó anyagokkal. Igazán izgalmas lesz, ha megépül, még talán a Google-dolgozókat is elfogja kicsit az irigység.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr513305032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamojéd szomszéd 2011.10.25. 16:22:26

Nagyon menő lenne, ha a 3. emeleten a zöldben megbújna egy pottyantós budi is valahol. Ne kelljen már az ebéd utáni kávé után emiatt a csempézett folyosón visszabattyogni a zárt térbe.

G_P 2011.10.25. 16:34:39

Skandinávia ebben is élen jár. Nagyon tetszetősek a tervek!
süti beállítások módosítása