HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2013.04.11. 12:59 RT76

Leáll a Bosch a napelemgyártással

Címkék: napelem napenergia Bosch

Sok európai ipari cég küzd a számtalan okból nagyon olcsón termelni képes kínai cégek termékeinek nyomásával, néha sikerrel, többnyire inkább sikertelenül. Most például a Bosch dobott be egy törölközőt: 2014-gyel leáll napenergia-üzletágának finanszírozásával, mely 2012-ben egymilliárd eurós veszteséget hozott a cégnek.

boschsc.jpg

A franciaországi Vénissieux-ben lévő napelem-üzemet bezárják, a Malájziába tervezett új gyárat nem építik meg. A Bosch az Aleo Solar AG-ben lévő 90%-os üzletrészé is eladja. A brandenburgi Bosch Solar CISTech GmBH nevű kutatóközpontot viszont tovább működtetik - hátha valamilyen innovációval sikerül a kínai dömpinget megállítani a jövőben.

Dr. Stefan Hartung, a Bosch napenergia-üzletágának elnöke szerint "nagyjából az egész iparág komoly veszteségeket halmozott fel", a túlzott mértékben és ütemben fejlesztett, kihasználhatatlan gyártókapacitások miatt. "Az elmúlt évben hozott számos gyártási költség-csökkentésre irányuló intézkedéseink ellenére képtelenek voltunk követni a termékek piaci árának 40%-os zuhanását."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr825216787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása