HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2011.04.08. 19:59 RT76

Elektromos gokart teszt a Széchenyi Egyetemen

Közeledik az idei Széchenyi Futam, így Győrött is megkezdődtek a tesztek: hat darab villanygokart körözött az egyetem parkolójában.

Ezek KOMOLYAN zöld gokartok

A hét talán legfontosabb villanyautó vonatkozású híre, hogy Jean Todt, a FIA elnöke és Antonio Tajani iparügyi EU-biztos összefogása nyomán nagyszabású e-autó versenyszériák, így távlatokban gondolkodva egy elektromos Forma 1 versenysorozat jöhet létre Európában.

Jöhet bármi, a magyarok készen állnak: a győri Willisits Team a tavalyi négy után idén hat-nyolc villanymotoros versenyautót kíván indítani az alternatív hajtású járművek immár hagyományos versenyén, az egy hónap múlva megrendezendő Széchenyi Futamon. Az autókat 15 kilowattos motorokkal szerelték fel, a hatótávolságot a súlymegtakarítások miatt a futamra szabták, így a negyedórás versenyre kisebb méretű akkumulátor is megfelelő. A vasárnapi tesztek során a leendő versenyzők futómű, motorvezérlő elektronika beállításokat és különböző gumitípusokat próbálgattak.

Ütőképes menetteljesítmények, kétütemű-szag nélkül

Korántsem játékszerekről van egyébként szó: a gokartok értéke egyenként meghaladja az egymillió forintot, menetteljesítményeikkel benzines társaikat is megszorongatják. Willisits Vilmos, a csapat vezetője szerint egyébként az autók legfőbb értéke nem fejezhető ki pénzben, hiszen a saját fejlesztésű alkatrészek, mint például a motorok és teljesítmény elektronika, többet jelentenek pusztán egy tekercsnél vagy nyomtatott áramkörnél. A lényeg a tudás, amit a csapat mögött álló saját vállalkozások több évtizede halmoztak fel.  A csapat tagjainak többsége a győri egyetem iskolapadjából került a fejlesztő-gárdába, de nyitottak vagyunk a támogatók/szponzorok és fiatal tehetségek további befogadására – tette hozzá a csapatfőnök.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr823154915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása