HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2011.06.15. 03:00 RT76

Folytatja e-autó programját az ELMŰ

A tavaly szeptemberi kezdetek után beleerősít az áramszolgáltató: új töltőállomásokat létesít, új autókat vásárol – és létrehozott egy elektro-mobilitási közösséget.

Dr. Marie-Theres Thiell , az ELMŰ vezérigazgatója. Háttérben a közösségi tagok listáját tartalmazó tabló

Az Uniós szabályozásokhoz és előírásokhoz igazodva alapította meg azt az e-közösséget az ELMŰ, amely reményeik szerint hozzásegíthetik Magyarországot az emissziómentes közlekedéssel kapcsolatos célok megvalósításához.A közösség egyrészt az áramszolgáltatáshoz kapcsolódó részterületeken (hálózattervezés, könnyű áramú berendezések, stb.) dolgozó, másrészt ipari és gazdasági területeken tevékenykedő vállalatok csatlakoztak – némelyek tevékenyen, elektromos járműflották tervezett kiépítésével, mások pártoló tagként, a szervezet leendő marketing-tevékenységeit támogatva kívánnak részt venni az e-jövő kialakításában.

Az ELMŰ tavaly ősszel két, Ausztriában elektromos üzeműre átalakított Fiatot vásárolt – egyet a szervizes, egy másikat pedig az értékesítő csapat számára –, és ezekkel szerzett tapasztalataik kedvezőek voltak. Mindkét autó folyamatosan „üresre járta” akkumulátorait, így mára több ezer kilométernyi, intenzív használat során szerzett tapasztalat gyűlt össze. Az e-community keretében további elektromos autók vásárlását tervezi az ELMŰ – ezek lehetnek a jelenleg Magyarországon kapható e-autókat forgalmazó, a Közösséghez stratégiai partnerként csatlakozó márkák típusai (a Mitsubishi i-MIEV, a Citroën C-Zero vagy a Peugeot iOn), de alapvetően a költségek határozzák meg a beszerzést, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Elöl a szeptember óta futó e-Fiat, hátul a PSA-csoport elektromos járművei

A kritikus tömegű magyarországi villanyautó-állomány eléréséhez nem csak jármű, hanem infrastruktúra is szükséges, ezért az év végéig további öt, nyilvános töltőállomást helyez üzembe a fővárosban az ELMŰ – olyan, közlekedési szempontból nem fajsúlyos, ám jól látható pontokon, mint a Várnegyed vagy a Parlament környéke.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr383154933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása