HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2010.06.30. 06:00 RT76

Indul a Zöldblog

Mi ez a Zöldblog? Ki írja? Kinek? Miért?

Üdv mindenkinek, aki ránk talál. Ez itt a Zöldblog, pár alapvetően optimista, ugyanakkor a világ sorsának alakulását figyelve időnként elég rémült ember próbálkozása arra, hogy gyújtson egy gyertyát (vagy inkább forrasszon egy LED-et egy napelemmel töltött akkura) a konzumidiotizmus sötétségében. Pontosabban: szeretnénk megmutatni minél több, már most létező, működő megoldást, amelyek segítségével itt és most, ma, Magyarországon lehetősége nyílik az embereknek, lehetőséged nyílik Neked arra, hogy kicsit kevesebbet szemetet hagyj magad után, kevesebbet pazarolj, több energiát használj megújuló forrásokból, több olajat hagyj utódaidra.Meg ilyenek.

 

Ökológiai lábnyom - a tiéd mekkora?

Nem szeretnénk érthetetlen tudományos fejtegetésekkel, netán perpetuum mobilékből kinyert vákuumenergiával már születésében meghalasztani ezt a blogot, de túlzott jópofizással sem szeretnénk komolytalanná tenni célunkat. Gyakorlati megoldásokat, gyakorlati megvalósulással kecsegtető izgalmas híreket, gyakorlati teszteket szeretnénk mutatni elvi bölcsek köve-keresés helyett. Ha mégsem ezt tennénk, ha mégis elhúznánk valamelyik nem kívánt irányba, szólj ránk! Akár mailben, akár fórumainkon, akár cikkeink kommenjei között.

Cseréld energiatakarékosra lámpáidat, biciklizz, ha csak egy kilométerre mész, gyűjtsd külön a papírt, a műanyagot, ne dobd ki a rágót a kocsiablakon és olvasd a Zöldblogot! Köszönjük, hogy velünk tartasz. Üdv:

RT, főzöldblogger

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr243154819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása