HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2010.07.06. 06:16 RT76

Londonban, hej, van számos villanykút...

Az angol fővárosban járva-kelve egyre sűrűbben találkozhatunk olyan, furcsa oszlopokkal, amelyek parkolójegy-automatának kicsik, úttorlasznak túlságosan magasak, ráadásul elektromos aljzat díszíti tetejüket. Ezek az Elektromotive villamos tankolóállomásai, a mind népesebb Elektrobay család tagjai.

Vauxhall Ampera és az Electrobay

 

A brit vállalkozás mostanság szinte naponta a figyelem középpontjába kerül: a Vauxhall (nálunk Opel) Ampera premierjén ugyanúgy ők biztosították a fedélzeti generátorral szerelt elektromos jármű akkumulátorainak folyamatos töltöttségét, mint a Toyota Prius új, hálózatról is tölthető (plug-in) változatának szakmai debütálásakor, az elektromos változatában végre értelmet nyert smart mikroautó angliai bemutatkozásán, vagy a legendás Goodwood-i Festival of Speed autós ünnepélyen.Mégsem a rá irányuló reflektorfény teszi izgalmassá az Electromotive tevékenységét, hanem az az egyszerű tény, hogy jelen pillanatban ez a világ egyetlen olyan, elektromos töltőállomást fejlesztő és szolgáltató vállalata, amelynek „kútjai” rendszeres, mindennapos lakossági használatban állnak.

„Londonban elképesztő mértékű igény mutatkozott a töltőállomások iránt, úgyhogy itt az ideje egy teljes országos hálózat kiépítésének” – mondja Calvey Taylor-Haw, a vállalat ügyvezető igazgatója. Az Electromotive 2006-ban állította fel első villanyautó-töltőállomását, amelyekből azóta több, mint 135 darab üzemel London-szerte, további 165 pedig az ország különböző városaiban, bevásárló központjaiban.

forrás: Newspress, www.elektromotive.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr573154825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása