HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2010.07.09. 05:36 RT76

Még hogy városi?!

A helykínálatot lelkesedéssel pótolták az angolok

Az elektromos autók ma még bőségesen szolgálnak táptalajjal ellenzőik kételkedéséhez. Hatótávolságuk rövid, akkumulátoraik feltöltési ideje minden fájdalomküszöböt meghalad, a külön fejlesztésű típusok (azaz amelyeket nem már létező modellből alakítottak át) pedig rendszerint nem menetkomfortjukkal hódítanak: egy szóval, nem eléggé autószerűek. Mindez azonban csak kifogás, igenis lehetséges elektromosan közlekedni, csak akarni kell – bizonyította be egy újságírókból álló brit csapat, akik nyár elején hétezer kilométeres európai körútra indultak egy Think City-vel.

Az ötletgazda Richard Scrase még 2008 januárjában határozta el, hogy angliai otthonából elindulva a teljes európai kontinenst átszelve gigantikus körutat tesz meg – villanyautóval. Viszonylag rövid kutatás után rá is lelt arra a járműre, ami legfontosabb elvárását kielégítette: a norvég gyártású Think City 160 kilométeres hatótávolságával alkalmasnak tűnt a feladatra. Az öko-Odüsszeiára cégül csak idén került sor, de a BBC csapata végül a skandináv államokon át Németországba, majd onnan Ausztria érintésével a kontinens nyugati felének országait bejárva egy hónap és négy nap alatt, műszaki meghibásodás nélkül tette meg a vállalt, 4,500 mérföldes távolságot.

Az Alpok kaptatói sem fogtak ki a Think-en

Célba érkezésük egybe esett egy szintén egyedülálló, villanyautók részére kiírt országúti verseny befutójával. Ezen a megmérettetésen egyébként szintén szépen szerepelt egy másik, kifejezetten versenycélokra átalakított, módosított vezérlőszoftverrel, feljavított futóművel és 70 kilogrammos fogyókúrával robbanékonyabbá tett Think City.

Kétszeresen is célba ért a csapat

forrás:  www.electricride.eu, www.thinkev.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr333154829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása