HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2010.07.20. 05:14 RT76

Kis halakból erős halak

Most még csak a villanyautó-piac bennfentesei ismerik a ZAP márkát, egy július elején aláírt fúziós megállapodás nyomán azonban ez hamarosan megváltozhat…

A kaliforniai ZAP (Zero Air Pollution, azaz nulla légszennyezés) július másodikán megvásárolta a kínai Jonway Auto 51 százalékát, ami hosszú távon akár meghatározó jelentőségűnek is bizonyulhat az elektromos autók egyre inkább növekvő piacán. A ZAP tizenöt éve fejleszt és gyárt villamos üzemű járműveket, a városi robogótól a napelemes kisáruszállítón át a quadokig, a közelmúltban pedig bemutattak egy futurisztikus, fedett motorkerékpárt: a háromkerekű, 160 km hatótávolságú, 120 km/óra végsebességű Alias-t.

ZAP Alias: Kínában fogják gyártani

A mostani, 29 millió dollár értékű tranzakcióval egyrészt egy önmagában is hatalmas piacra nyert bebocsátást a vállalat, másrészt rövid időn belül globális szereplővé nőheti ki magát, és a kínai gyártókapacitás révén nagyban javíthatja termékei versenyképességét.  A Zhejiang Jonway Automobile Co. Ltd. alá tartozó Jonway Auto 800 főt foglalkoztató üzemében jelenleg havi ezer autó készül, az éves gyártókapacitás 30.000 gépkocsi, amelyből olaszországi partnerén keresztül Európába is szállít az ISO 9000-es tanúsítvánnyal rendelkező gyár. A ZAP jelenleg elektromos hajtási átalakító szetteket szállít a gyártó termékpalettájához, a későbbiekben pedig az Alias gyártását is ide tervezi telepíteni a kaliforniai vállalkozás.

Akár 30.000 autó évente... Persze nem mind elektromos... Egyelőre

A két vállalat szerint a most aláírt megállapodás egy kétlépcsős folyamat első fázisa; a ZAP tervei szerint a későbbiekben a kínai gyártó fennmaradó 49 százalékos tulajdonrészét is megvásárolja, ám ha erre nem kerül sor, a két, eddig regionális jelentőségű szereplő összefogása akkor is globális léptékű tényezővé válhat az elektromos járművek piacán.forrás:

www.zapworld.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr523154850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása