HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2010.07.21. 05:39 RT76

Fejre állítja a növényvilágot

Néha a szokásos nem elég hatékony, a hagyományos megvalósíthatatlan, a megbotránkoztató pedig még mindig jobb, mintha semmit nem tennénk. A Sky Planters cserepei 180 fokos fordulatot hoznak a beltéri dísznövény-tartásban – mi pedig nem tudjuk, nevessünk, vagy sírjunk.

Ez lenne a modern kori függőkert?

 

Van, aki szerint az ötlet a biológia, a fejlődéstörténet, és általában a földi élővilág megcsúfolása. De mit tegyen az ember, ha egyszerűen nincs lehetősége irodájában, otthonában ahhoz, hogy hagyományos módon nevelgesse növényeit? Ha nincs egy tenyérnyi szabad hely az asztalon, ha a gyerek mindent lever, ha a kutya felfalja, vagy egyszerűen csak talpalatnyi a zug, amelyben dolgozunk vagy élünk? A növények pozitív élettani hatásait nem kell bemutatnunk; a tisztább levegő mellett puszta jelenlétükkel javítják az általános közérzetet – tehát pusztán helyszűke miatt botorság volna lemondani róluk.

Japánt már meghódította, de a bizarr divaton túl van-e mélyebb érték az újszerű ötletben

A Boskke tótágast álló csereiben ugyanúgy cseperednek a növények, mint a hagyományos megoldásokban – legalábbis ami a táplálkozásukat illeti. A cserép tetején (illetve alján) porózus víztartály található, ami lassan adagolja a hagyományos virágföldbe ültethető zöldségeknek az éltető vizet. Az új-zélandi ötletgazdák szerint szélsőségektől mentes klímaviszonyok mellett akár két hetente is elég meglocsolni a növényeket. Arról nincsenek híreink, hogy a rossz irányban ható gravitáció hogyan befolyásolja a növekedést, mint ahogy arról sem, hogy hogyan „érzik magukat” az évmilliók során más perspektívához szokott cserepesek – ezt a témát a gyakran ismétlődő kérdésekben sem feszegeti a vállalat honlapja.

Praktikus szociális adaptáció vagy megengedhetetlen biológiai beavatkozás?

forrás: www.boskke.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr243154844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása