HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2010.11.15. 17:42 RT76

Nem lehet elég korán zöldülni…

Mindennek megvan a helye...

Szelektív hulladékgyűjtőket helyezett ki egy békásmegyeri iskolában a Kuka Alapítvány

A III. kerületi önkormányzat támogatásával a hulladékok szelektív gyűjtésére alkalmas gyűjtőedényeket helyezett el a Pais Dezső Általános Iskolában a KUKA Környezetvédelmi és Újrafelhasználó Közhasznú Alapítvány. A kezdeményezése célja az volt, hogy minél hamarabb környezettudatos szemléletet alakítanak ki a gyermekekben – no meg hogy az iskolai hulladék se a szemetesek mélyén végezze földi pályafutását.

Az október utolsó napjaiban átadott, hat darab szelektív gyűjtő egy tervezett folyamat első lépéseként kerülhetett az óbudai iskolába. A különféle zöld célok megvalósítását célzó, nonprofit, közhasznú szervezet összesen 36 színes szelektív hulladékgyűjtőt kapott, és a Pais Dezső Általános Iskolában elhelyezett kukákat követően a továbbiak szintén a (Kuka alapítvány munkáját egyébként is támogató) III. kerület különböző oktatási intézményeibe kerülhetnek.

A Pais Dezső Általános Iskola tanulói számára nem teljesen új a környezettudatos szemlélet: az intézmény már korábban létrehozta és a diákok aktív bevonásával gondozza Öko-kertjét, amely a lakótelepi és a természeti környezet közötti kontrasztot hivatott enyhíteni.

forrás: www.obuda.hu, www.kukaalapitvany.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr873154858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása