HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2010.12.15. 06:09 RT76

Erdőt termő képeslapok

777 örökzöldet ültet évbúcsúztató akciójában a Vodafone: küldj képeslapot a tisztább levegőért!

Faszámláló a jobb felső sarokban...

Karácsonykor ezernyi jókívánságot küldünk sms-ben, mailben, interneten vagy (ha valaki még ismeri ezt az ódon szokást) postán, és ha már így van, miért is ne tennék ezt úgy, hogy közben egy kicsit mindannyiunknak jó legyen.

A Vodafone oldaláról, a www.vodafone.hu/karacsonypark címről küldött képeslap nem viccesebb, nem kedvesebb és nem is pikánsabb az ilyenkor a világhálón keringő kismillió lapnál. Viszont fát ér, pontosabban egy ötvened fát: félszáz elküldött képeslaponként ugyanis egy-egy újabb fenyőt vásárol a Vodafone az – miért is ne írnánk le a nevüket? – Oázisban. A csemeték a Millenárison lévő Karácsony Parkban fognak áttelelni, majd tavasszal kiültetik őket szerte a fővárosban, azokon a játszótereken és közterületeken, amelyek a leginkább híján vannak az üdítő, természetes zöldterületeknek. A telepítés után sem hagyja sorsukra a fákat a Vodafone, a cseperedő növényekre a Főkert vigyáz majd, hogy sudár fenyővé nőhessenek. De addig még el kell küldenünk összesen 38 850 képeslapot, úgyhogy rajta!

Budapest 2011, valahol a VII. kerületben...

Nem az az első alkalom egyébként, hogy a Vodafone légkörtisztító fásításba vezeti társadalomépítő energiáit. 2008-ban indították útjára, és a mai napig futtatják Főállású Angyal projektjüket, amely lehetővé teszi, hogy a kiválasztott magánemberek egy teljes éven át az általuk megpályázott, fontos célok megvalósítására fordíthassák minden energiájukat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr713154877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása