HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2011.04.30. 00:00 RT76

Zöld gyerekARCok

A jövő hét csütörtökig még lehet jelentkezni az E.ON Energiakaland és az ARC energiatakarékosságot és környezetvédelmet középpontba állító, ifjúsági pályázatára.

Környezettökéletesítő készülékeket keresnek

Nevezzük életmódnak vagy döntésnek, a környezettudatosság olyasvalami, amivel nem kell várni, a gyerekeket korosztálytól függetlenül lehet ennek szellemében nevelni, ebbe az irányba terelgetni. Erre ad most kiváló lehetőséget az a pályázat, amely az Energiakaland tanulási programot működtetőt E.ON Hungária Zrt., valamint az ARC Művészeti Szolgáltató Kft. közös szervezetésében zajlik, egészen május 5-ig.

A szervezők az alsó és felső tagozatos általános iskolásokat célozták meg. A kisebbeknek egy, a pályázati kiírásban mellékelt, környezetvédelmi témájú meséhez kell illusztrációkat készíteniük – a történetben két gyerek, Zsiga és Liza földönkívüliek és két macska-ügynök segítségével épít az Alföldet sújtó, krónikus szárazságnak véget vető esőfelhő-készítő gépet.

Valami hasonló bravúrt várnak a szervezők a 10-14 éves korosztálytól: a felső tagozatosoknak olyan szerkezetet kell tervezniük, amely valamilyen formában segít a föld természeti kincseinek megóvásában, a környezeti problémák megoldásában. Értelemszerűen nem konkrét mérnöki munka vár a gyerekekre: feladatuk az, hogy használják fantáziájukat, és a megvalósíthatóság követelményét figyelmen kívül hagyva minél érdekfeszítőbb, ötletesebb szerkentyűket fundáljanak ki.

A pályázat egyébként nem öncélú játék: a Magyar Vöröskereszt például pályaművenként ezer forinttal támogatja a pályázók rászoruló kortársait, az Európai Bizottság magyarországi képviselete pedig a közlekedési témakörben benyújtott tervek és ötletek külön díjazását vállalta magára.

Az értékes díjak mellett a legnagyobb ajándék talán az, hogy a beérkezett munkák közül a legjobb hatvanat az ARC a tőle megszokott formában teszi közszemlére: június 4. és 22. között ifjúsági környezetvédelmi óriásplakát-kiállítást szerveznek Budapesten, amelyről mi is tudósítunk majd.

Jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók:

http://www.arcmagazin.hu/4-gyerek-arc-palyazat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr253154916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása