HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2011.05.10. 20:40 RT76

Ki sűríti ügyesebben?

Ismét verseny volt a hétvégén: szombaton rendezték meg az immár hagyományos Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenyt Egerben, és új bajnokot avattak.

Tapintható a feszültség a 220 méteres sprint rajtjánál...

A Gyalogkakukk lefutotta a Szélkakast – ez akár rajzfilm-címnek is elmenne, itt azonban valami még izgalmasabbról volt szó: a szakmai zsűri ez alkalommal nem a debreceni járgányt, hanem a BME egyetemistáinak konstrukcióját választotta meg az év pneumobiljának. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen nem biztos, hogy mindenki tudja, miről van szó. A Bosch Rexroth, a világ egyik vezető pneumatikai gyártójának magyarországi képviselete évek óta szponzorálja azt a felsőoktatási hallgatók között zajló megmérettetést, amely a legjobb amatőr versenyhagyományokat és a szakmai gyakorlatot ötvözi.

A feladat szerint az indulóknak a Rexroth termékkatalógusából összeválogatott vezérlő és pneumatikus elemek felhasználásával kell olyan járművet építeniük, amely minél jobb hatásfokon hasznosítja teljesen emissziómentes üzemanyagát: a sűrített levegőt.

Itt az is nyert, aki nem győzött

Idén egy tucat magyar és négy külföldi csapat vett részt az öt kategóriában zajló versengésen. A hatótávolsági versenyt, valamint a manőverezési futamot a már említett Debreceni Széllovagok nyerték – előbbinél 10,5 kilométert tudtak megtenni egyetlen palack sűrített levegővel.Az év legjobbja díjat mégsem ők hozták el, hanem a BME gyorsulási versenyen diadalmaskodó Gyalogkakukkjai. A legötletesebb konstrukció díját a BME Műszakik Pneumobil Team vitte haza, a vigaszdíj Miskolcra került, az Entrópia csapatához.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr153154926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása