HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2011.08.19. 14:46 RT76

Vécén ülve a szmog ellen

Címkék: iphone elektromos autó appstore pushcars

Remek kis iphone- és ipad-játékot találtam a minap az AppStore játékainak Puzzle kategóriájában, mellyel csak úgy repülnek a vécén töltött percek. Főleg, ha az ember aggódik az autós közlekedés okozta CO2-emisszió miatt.

 A PushCars nevű remekműben a Sparky nevű szegény kis elektromos autóknak kell segítenünk, hogy kijussanak Amerika nagyvárosainak dzsungeléből, ugyanakkor azt is el kell érnünk, hogy a bűzt eregető, füstokádó szörnyetegek (személyautók, sportkocsik, SUV-ok, sőt, nitrós fenevadak) egymásnak menjenek és jóóól összetörjenek.

 A grafika és a hangkészlet persze annyi, amennyivel az iphone elbír, de maga az ötlet, a szellemi kihívás és a kreatív, pályáról pályára bővülő autókészlet eléggé leköti a logikai feladványokat kedvelő, az elektromos autók forradalmát vágyó elmét.

A legjobb talán, amikor beúszik a képbe KyTT is, a vörös fénycsíkot villogtató fekete sportkupé, amely képes átugrani egy másik autót. És KyTT ebben a játékban a jók között van, elektromos kocsi, holott még jól emlékszem, hogy Michael Knight Pontiac Firebird Trans Am-je nem csak Turbo Boost ugrásai és mindennek ellenálló molekuláris páncélrétege miatt volt különleges, hanem azért is, mert csodálatos motorjában bármilyen üzemanyagot képes volt elégetni.

San Franciscóban természetesen a híres, meredek utcákon járó kábelvasút is megjelenik, Detroitban pedig szörnyű idő van, minden szürke, sötét, és esik az eső.

Ugyanakkor van valami visszás az egészben, ebben a kárörvendő füstölőautó-holokausztban.

Mint az amerikai autó-találkozók japánautó-gyilkolós csúcspontja, ahol a szárazon járatott Toyota-motor és a bigfoottal agyontaposás hivatott jelképezni a V8 fennsőbbrendűségét a takarékos, kici ócó autók felett. Csak persze épp fordítva.

A játék az AppStore-ban a Push Cars szókapcsolatra keresve megtalálható, egyelőre ingyen letölthető.

Videó az appról:

Szerintetek jófejség ez a belsőégésű-pusztító játék, vagy inkább méregzöld parasztság?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr433165063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása