HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2010.08.10. 19:23 RT76

Kisgépektől a villanyautóig

Mindig öröm, ha egy hazai vállalkozás fantáziát lát az emissziómentes közlekedésben. Most Győrött körvonalazódik valami izgalmas, ráadásul a Leier Eco-Line elektromos háztartási készülékekkel teremt bázist a leendő villanyautó-forgalmazásnak.

Kétszemélyes, csinos törpeautó

A Leier cégcsoport, bár elsősorban az építőiparban tevékenykedik, nem mozog tájékozatlanul a közlekedés terén, hiszen Nyugat-Magyarországon több autómárkát is forgalmaznak. Most mégis új vadászmezőkre kalandoznak: felvállalták ugyanis az osztrák EH-Line termékcsalád magyarországi képviseletét, és ennek keretében hamarosan megkezdhetik a távol-keleti eredetű My Car villanymotoros városi törpeautók hazai forgalmazását.

Az erre a célra létrehozott Leier Eco-Line Kft. most építi ki országos viszonteladói hálózatát, amelyben elektromos kerékpárok és motorkerékpárok, roller, akkumulátoros fűnyíró, golfautó és mozgássérült jármű mellett kap helyet a személy- és áruszállító kivitelben egyaránt létező villanyautó. A jármű 9,6 kW-os motorjával akár 64 km/órás sebességet is elérhet, hatótávolsága 70-90 km. Jelenleg a típusbizonyítvány megszerzésén fáradozik a vállalkozás, ha ezt az akadályt sikeresen veszik, megkezdődhet a forgalmazás érdemi része.

Még nincs ára a villamos jószágnak

A cégcsoport támogatásával egyébként Győr belvárosában - Magyarországon elsőként - a nyári hónapoktól kezdve elektromos robogókon és elektromos kerékpárokon teljesítenek szolgálatot a rendőrök.

forrás: Leier International

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr423154864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása