HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2010.12.08. 05:05 RT76

Zöld béka a sörben

Éves fenntarthatósági jelentéséért elismerésben részesült a Dreher, az OTP és a Magyar Telekom.

Itt még sörön kívül a béka...

A Deloitte Magyarország által tizedik alkalommal meghirdetett Közép-európai Környezeti Jelentés Díj (Central European Environmental Reporting Award, CE ERA), népszerű nevén Zöld Béka díjat azok a közép-európai vállalatok kapják, amelyek az adott év legjobb környezeti vagy fenntarthatósági jelentését készítik. A díj célja, hogy a régió vállalatainak éves beszámolója ne korlátozódjon a társaság üzletmenetének pénzügyi vonatkozásaira.

Az idei megmérettetésen a legjobb fenntarthatósági jelentés kategóriában első helyezést ért el a Dreher Sörgyárak Zrt. jelentése. A második és harmadik helyen az OTP Bank Nyrt., és a Magyar Telekom Nyrt. végzett.

„Ez a díj számunkra azt bizonyítja, hogy a magyar söriparban elsőként kiadott fenntarthatósági jelentésünk ösztönző hatással lehet a többi piaci szereplőre. A jelentés legfontosabb célja a tájékoztatás, hogy áttekintő képet nyújtsunk a Dreher Sörgyárak Zrt. szerepéről, a társadalmi és környezeti fenntarthatóság érdekében tett erőfeszítéseinkről, eredményeinkről. A jelentésünkben eddig elért eredményeink mellett konkrét vállalásokat is megfogalmaztunk” – fogalmazott Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak vállalatfejlesztési igazgatója.

Kovács Sándor Lóránt átveszi a díjat

A független vállalati szakértőkből álló zsűri idén három ország 44 – ebből 34 magyar, 8 szerb, és 2 horvát - jelentését vizsgálta. 2010-től külön értékelik a fenntarthatósági és környezetvédelmi jelentéseket, és ezeket külön is díjazzák. A legjobb környezeti jelentés címet idén az Audi Hungaria Motor Kft nyerte.

A „Zöld Béka” díjat az Európai Parlament és a Tanács irányelve is támogatja: a közepes és nagyvállalatoknak – az EU más országaiban működő vállalatokhoz hasonlóan – fenntarthatósági jelentést kell készíteni, illetve üzleti jelentésüket társadalmi felelősségvállalásuk gyakorlatának bemutatásával kell kiegészíteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr173154876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása