HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2010.12.10. 12:30 RT76

Tisztább magnéziumra vált az LG

Két éven belül felhagy a hagyományos magnézium alkalmazásával, és azt egy új fajta, tisztább magnézium ötvözettel váltja ki mobiltelefonjaiban az LG. A gyártó szerint ezzel a lépéssel mintegy 24 ezred részére csökkenthető a fröccsöntés során felszabaduló, üvegházhatásért felelős gázok mennyisége, változatlan minőségű végtermék mellett.

Készülékenként 4 kilóval csökkenthető a CO2-kibocsátás

A 2012-től kizárólagosan alkalmazandó „öko-magnéziumot” a koreai ipari technológiai intézet (KITECH) fejlesztette ki, kormányzati támogatással. A gyártási folyamatban az öko-magnézium alkalmazásával gyakorlatilag egyáltalán nem képződik kén-hexafluorid (SF6), amely az 1988-ban létrehozott, Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) jelentése szerint az ismert legveszélyesebb, üvegházhatásért felelős gázok egyike. Azzal, hogy a mobiltelefonok gyártása során a hagyományos magnéziumot ezzel az öko-magnéziummal helyettesítik, mintegy négy kilogrammal (!) csökkentheti az egy készülékre jutó CO2-kibocsátását az LG.

Az LG idén november 29-én egyetértési megállapodást írt alá az öko-magnéziumot gyártó vállalatoknak (HK High-Tech Co., Keumgang Coen és Hallacast Co.) Ennek értelmében az LG széndioxid-kvóta kereskedelmi oktatást és technológiai támogatást nyújt a három gyártónak. A megállapodás révén az LG várhatóan nagymértékben csökkentheti károsanyag-kibocsátását, illetve értékes karbon-kvótához juthat.

„Az öko-magnézium alapvető eleme annak a stratégiának, amely az LG-t vezető szerephez segítheti a környezettudatos gyártás terén.” – mondta Dr. Skott Ahn, az LG Electronics elnöke és műszaki igazgatója. „A technológiai váltás révén az LG és ügyfelei szerény, mégis jelentős szerepet játszhatnak abban, hogy egy tisztább környezetet hagyjunk örökül az utánunk következő generációknak.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr143154884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása