HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2011.06.17. 14:46 RT76

Öko Expo, ökostrandon

Pünkösd hétvégéjén Gárdony adott otthont a negyedik Öko Expo és Bio Fesztiválnak. Az ország egyetlen környezettudatos strandja három napra zöldségekkel telt meg.

Mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal? Játékos okosítás az Öko Pannon szervezésében (fotó: biotar.hu)

Stílusosan kerékpáros riksával szállították a vendégeket a gárdonyi vasútállomásról a IV. Öko Expóra a szervezők, ezzel megalapozva a természetközeli, szénsemleges életmódot népszerűsítő rendezvény hangulatát. A programok jelentős része az újrahasznosítás jegyében zajlott, legyen szó játszótér-építésről PET-palackból, ékszerkészítésről alumínium hulladékból, a fűtési szezonra készülve hulladékpapír-gyűjtésről a rászorulóknak, vagy a ruhacsere-programról.

A napelemekkel felszerelt, szelektív hulladékgyűjtésre felkészült strand területén egymást érték az előadások, a bemutatók – a meghívottat szóltak az éghajlatvédelemről, a környezetbarát vályogházakról, az energiatakarékos háztartásról, a biogazdálkodásról. Kiemelt és különösen népszerű téma volt a környezettudatos közlekedés. Több hazai gyártású, villanymotoros jármű is megjelent a helyszínen, fejlesztőik társaságában. Ezek egy részét az érdeklődők személyesen is kipróbálhatták, egy hivatásos instruktőrtől pedig a környezettudatos autóvezetés rejtelmeibe is betekintést nyerhettek.

Villanyautók, villanyfurgonok és napelemes kerékpár-féleségek: az elektromos járművek standja előtt mindig nagy volt a tömeg (fotó: zoldauto.info)

Hogy a kiállítást jegyző Biotár mennyire komolyan gondolta küldetését, jól jelzi, hogy a klímaváltozásról előadást is tartó, a személyes CO2-kibocsátással kapcsolatban bárkinek tanácsokat adó Co2ntra segítségével megfelelő mennyiségű karbon-kvótát vásároltak, így a három napos rendezvény teljes egészében szénsemleges volt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr843154935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása