HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2011.07.08. 11:43 RT76

Bulizz energiatudatosan!

 

Az MVM Zrt. tisztán megújuló forrásokkal működtetett energiaszigetet épít fel a nagy nyári fesztiválokon.

Az „Energiasziget” megközelítőleg 100 kW energiát generált, majd használt fel a soproni Volt fesztivál 4 napja alatt.

 

 

 

A Magyar Villamos Művek Zrt., Magyarország legnagyobb nemzeti energetikai vállalatcsoportja az Európai Unió energetikai célkitűzéseit kívánja népszerűsíteni a fiatalok körében. A Tabán fesztivál és az Erzsébet tér után a Volt, a Balaton Sound és a Sziget fesztivál felé vette az irányt az alternatív energiatér. Illeszkedve az Európai Unió energetikai célkitűzéseihez és az Európai Unió Tanácsa Magyar Elnökségének hivatalos záróbulijához, az MVM energia 2.0 interaktív kiállítása június 29-én startolt a Volt fesztiválon, ahol hatalmas sikert aratott: több ezren voltak kíváncsiak a teljes egészében megújuló energiával működtetett standra.

A Magyarországon most első ízben megvalósított kezdeményezés keretében létrejött MVM Energiasziget egy közel száz négyzeterméteres kiállítás, amely megújuló energiával működő piihenősarokkal, napelemekkel működő sörhűtővel és mobiltöltőket meghajtó biciklikkel várja a megfáradt fiatalokat. A megújuló energiaforrások mellett a Paksi Atomerőmű interaktív kiállítása is helyet kap az MVM szigetén: itt lehetőség nyílik megismerni Magyarország legtisztább, CO2-kibocsátás nélkül előállított energiáját – ez utóbbi minden bizonnyal eléri a célját, azaz hogy a fiatalok aktívan, tudatosan foglalkozzanak, párbeszédet nyissanak az alternatív energiaforrások jelenéről és jövőjéről.

Tekerve töltötték az időt, és a telefont – és közben még öko témájú olvasnivaló is akadt.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr903154938

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.04.15. 00:53:42

TOP10 Hitchcock-fim EVÖR - B-oldal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása