HTML

Zöldblog.hu

Közlekedés, háztartás, energetika, úgy, hogy a bálnák sokáig dalolhassanak az érintetlen őserdőkben.

Linkblog

Friss topikok

Van-e vészfék az olajalapú civilizáció vonatján?

2010.07.08. 13:18 RT76

Kézben tartott kutyadolgok

Viszlát, orsóféreg-peték!

Az utcán vagy a parkban „felejtett” kutyapiszok nem csupán kellemetlen és gusztustalan, de súlyos fertőzések forrása is lehet. Kultúrországokban nem is fordulhat ilyen elő, de akkor sem egyszerű a dolog, ha az ember kifejezetten szeretne feltakarítani kedvence után: egyik kézben a póráz, zacskót a másikkal a zsebből előkotorni, majd igazgatni vagy tekercsről letépni… Valószínűleg egy ilyen, kedvromboló zsonglőrködés nyomán juthatott Eric Sugalski amerikai formatervező eszébe az ötlet, ami annyira leegyszerűsíti a kutyapiszok felszedését, hogy annak legádázabb ellenzői is érvek nélkül maradnak.

 

Egy kézben a póráz és a zacsi

A Rascodog ReadyLeash (az elnevezés a feltaláló Oscar nevű kutyájának anagrammája) szó szerint a gazda kezébe helyezi a megoldást. Az ergonomikus kialakítású, kényelmes fogású markolatban egy üreget alakítottak ki. Ebbe helyezhető bele az a tekercs, amiről a gumírozott peremű nyíláson keresztül egyetlen könnyed mozdulattal letéphető egy zacskó, ha jön, aminek jönnie kell. Aztán viszont megy is, mégpedig gyorsan, hiszen a zacskók biológiailag száz százalékig lebomló műanyagból készülnek. A többféle méretben kapható póráz extra szolgáltatásai ellenére nem kerül horribilis összegekbe, egy apró szépséghibája mégis van: jelenleg nem hogy Magyarországon, de tudomásunk szerint Európában sem forgalmazzák.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zold.blog.hu/api/trackback/id/tr513154831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása